Snor

snorVad är snor egentligen? Och hur kommer det in i näsan? Varför blir det extra mycket snor när man är förkyld? Det finns oväntat mycket intressant som man kan ta reda på om snor om man läser boken med samma namn, nämligen Snor. Boken är skriven av Bengt-Erik Engholm och illustrerad av Jojo Falk. Boken ingår i samma serie som flera andra faktaböcker för barn, om till exempel skelett, fakirer, fladdermöss, mumier och havsvidunder.

I Snor kan man bland annat läsa om olika sorters snor, om nässköljningar, om snorrekord, och allt annat man inte visste att man ville veta om just snor. Varje uppslag har humoristiska och uttrycksfulla illustrationer. Texten är kortfattad, men innehållsrik och intressant, med stor text och mycket luft på sidorna. Boken ingår i serien Lättläst och vänder sig till nybörjarläsarna.

Kanske beger man sig inte direkt till biblioteket för att leta reda på en bok om just snor, men om man väl kommer över boken får man en underhållande och trots allt också intressant lässtund. Inte minst för barn i lågstadieåldern, som ofta fortfarande är intresserad av kiss och bajs och snor. Men en av de stora fördelarna med den här boken är också att boken passar till så stor och bred åldersgrupp. Boken passar lika bra som högläsning för de äldre barnen på förskolan som att läsa själv för lågstadiebarnen. Och även de vuxna får faktiskt också en rolig och lärorik stund.

Snor är utgiven av Alfabeta bokförlag och den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.