Spekulationer Augustpriset böcker för slukaråldern

Idag har jag gått igenom mina favoriter bland kapitelböcker för barn mellan 9-12 år för att spekulera lite i vilka som kanske blir nominerade till Augustpriset. Jag tror och hoppas att någon eller några av följande böcker blir nominerade:

I god tro

Christina Wahldén

En humoristisk, spännande och nytänkande bok om Hawa som drömmer om att bli polis, men fram till dess läser hon spännande böcker och löser olika brott i sin detektivbyrå.

Trädets hemlighet

Helena Dahlgren

Första delen i en spännande, magisk, lättläst äventyrsserie med ett hemlighetsfyllt träd och tre utvalda barn i huvudrollen.

Den riktiga solen

Peimaneh Mollazehi

En unik och annorlunda berättelse om en pojkes resa till och möte med Baluchistan. Där hamnar han mitt i en kultur som han känner väl genom sina föräldrar, men som blir väldigt annorlunda när han får uppleva den själv.

Slutstation

Mia Öström

En historisk roman som handlar om en flicka som tillbringar sommarlovet i ett fallfärdigt gammalt stationshus. Samma stationshus som en annan flicka, Maria, bodde i 1943 när kriget rasade i Europa och tyska soldater färdades längs järnvägen. En dag hittar Iris ett meddelande från Maria…

Noelias hemlighet

Caroline Engvall

Tänkvärd bok med fint barnperspektiv som tar upp frågor kring nätvett och säkerhet på internet.

Från apa till sapiens: mänsklighetens historia

Bengt-Erik Engholm

Hur kom det sig att vi blev som vi blev och hur kommer det sig att samhället ser ut som det gör idag? En faktabok om mänsklighetens historia som är intressant, lärorik, rolig, underhållande och fylld med Jonna Björnstjernas fina illustrationer.

Dömda kvinnor: förbryterskor i Sveriges historia

Elin Hägg

En bok fylld med fascinerande kvinnliga livsöden. Här möter vi kvinnorna som det inte gick så bra för. De som inte kan kallas för förebilder, hjältar eller pionjärer, men som ändå är en del av vår historia. Otroligt intressant bok som också belyser jämlikhet, synen på kvinnor och hur brott, straff och samhället förändrats genom tiderna.

Familjen

Cecilia Lidbeck

En fängslande, spännande, skrämmande skildring över en flicka som växer upp i en sekt. Det handlar om relationer, lojalitet, vänskap och livsavgörande val – allt ryms i denna bladvändare.

Bara David

Lina Stoltz

Läsvärd bok som handlar om Ida vars familj ska ta emot ett fosterbarn. Ida hoppas på en yngre tjej, men istället flyttar David in, en trulig tonårspojke. En bok fylld av trovärdiga känslor och boken går rakt in i hjärtat.

Striden

Helen Ekeroth

Andra delen i Drakberidar-trilogin som utspelar sig på en drakskola. Välskriven, spännande, magisk berättelse som tilltalar även de som vanligtvis inte läser fantasy.

One thought on “Spekulationer Augustpriset böcker för slukaråldern

  1. Att finnas med i dina spekulationer känns som en stor ära bara det. Och i det fina sällskapet. Tack!

Comments are closed.