Spöken och monster i höst

Förra veckan kom ett paket innehållande två recensionsexemplar från Natur & Kultur. De två böckerna var sammanbundna med orange och svart presentsnöre och ett vackert höstlöv var instucket i snöret. Enkelt, men så snyggt och effektfullt! Passade perfekt inför hösten och halloweenhelgen som närmar sig med stormsteg.

Sandy, Ville Vilse och andra monster på stan är skriven och illustrerad av Andreas Palmaer och Per Gustavsson. Det är en bilderbok som vänder sig till barn 3-6 år. Man är ju van att läskiga saker händer på natten när det är mörkt och när man är på otäcka, ensamma och mystiska ställen. Men denna bok handlar om de monster som finns på dagen, i staden och så vidare – de monster som lever där man trodde att det skulle vara garanterat monsterfritt. Boken är uppföljare till Sopnedgasten och andra moderna monster.

Rida med döden och andra spökhistorier är skriven av Dan Höjer och illustrerad av Jonna Björnstjerna. Det är en kapitelbok som vänder sig till barn 6-9 år. Boken innehåller flera korta spökhistorier som är läskiga, men samtidigt inte alltför läskiga för barn som nyss lärt sig läsa själv. Boken är uppföljare till Den öde graven och andra spökhistorier.