Står dig ingen åter

Står dig ingen återStår dig ingen åter är Anna Karolinas andra bok och tillika en fristående uppföljare till Stöld av babian som jag skrivit om här.

Även denna bok handlar om kriminalaren Amanda. Hon har nu fått tvillingar med Adnan. Men det vet han inte om eftersom han varit på flykt undan rättvisan i flera år. Nu är han tillbaka för att avsluta gamla affärer och rentvå sitt namn. Samtidigt nästlar sig Amanda in i kretsen kring maffialedaren Milorad Kraljevic som är den som distribuerar den nya farliga drogen, Kannibaldrogen, som bland annat lett till att en sexårig flicka blivit mördad av sin mamma.

Även denna bok är riktigt spännande och det är i ett rafflande tempo som händelserna avlöser varandra. Det är en spännande polis/thriller-historia som berättas, men en av bokens stora behållningar är också det som händer mellan karaktärerna och i karaktärernas inre. Vi har till exempel spänningen mellan Amanda och Adnan, men vi har också åklagaren Pia som ofrivilligt tvingats bli bonusmamma, med allt vad det medför. Vi får också som hastigast träffa Magnus som hade en stor roll i den förra boken.

Jag gillar sättet som Anna Karolina skriver på. En bra balans mellan det där råa, thrillerdramatiska, och det där mjuka, känsliga som gör att karaktärerna utvecklas. Jag gillar också avsnitten där polisarbetet beskrivs. Inte för att jag är insatt, men det känns väldigt trovärdigt och realistiskt, även om Amanda är en sådan som absolut måste gå sin egen väg.

Står dig ingen åter är utgiven av Norstedts och finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.