Twinsy

Intro_9

Genom Buzzador har jag och min äldsta dotter fått chansen att testa något som heter Twinsy. Det är en bokklubb som ägs av Goboken. Den vänder sig till barn mellan 7-12 år och Det funkar så att barnet får ett nytt paket var fjärde vecka med en huvudbok och en aktivitets- eller faktabok. I vissa paket bjuds det också på en extra gåva. Paketen kostar 159 kronor styck, plus att det tillkommer 49 kronor i porto och expeditionsavgift. Det finns ingen expeditionsavgift eller krav på minsta köp. Man väljer själv vilka paket man vill ha och inte. Det som är lite speciellt när det gäller böckerna är att det handlar om böcker som inte finns i vanliga affärer. Några av bokserierna är Clementina, Isa+Bea och Önsketjejerna. När det gäller aktivitets- och faktaböckerna så handlar de ofta om kreativa saker, pysselböcker, dagböcker, målarböcker osv. Det finns också en app som heter Twinsy, där barnet också kan läsa boken som e-bok, men också skriva vad de tycker om böckerna, läsa vad andra barn tycker, läsa om böckerna i klubben och sätta sina egna läsmål.

 

Det paket som jag och dottern fick hem bestod av två böcker i serien om Isa+Bea, en bok i serien Clementina och en bok i serien Önsketjejerna. Dessutom fanns det en väska passande ipad, klistermärken och pyssel. Dottern tyckte att böckerna höll en varierande kvalitet, några var bättre, andra sämre, men det är ju alltid en smakfråga vad man tycker om att läsa. Hon tyckte att det var lite ”extrasaker” med. Hon skulle gärna vilja ha lite mer pysselgrejor. Jag inser att detta inte är ett representativt paket från Twinsy eftersom detta testpaket innehåller fyra böcker och det verkar som att det är 1-2 böcker i vanliga fall. Med tanke på att vi har så stor tillgång till barnböcker på andra sätt (recensionsex och biblioteket) så tycker inte jag att det känns prisvärt att vara med i Twinsy. Dottern har inte heller tjatat om att få vara med i bokklubben. Det känns som att det behöver vara något mer extra för att locka henne. Samtidigt tror jag att det kan finnas ett behov av bokklubben, framförallt numera i en tid då läsningen minskar bland barn. I icke läsande familjer kan det vara ett smart grepp det här att få hem böcker som någon annan har valt ut. Sedan är det ju alltid så att barn brukar uppskatta att få paket i brevlådan som är till dem. En sak jag reagerade över är att bokklubben så tydligt vänder sig till tjejer. Varför inte ha mer neutrala paket, eller att erbjuda flera olika paket som vänder sig till killar också? Tror skaparna av bokklubben inte att pojkar också skulle vara intresserade? Eller att pojkar inte behöver läsa?

 

Har någon av er testat Twinsy? Vad tycker ni?

2 thoughts on “Twinsy

  1. Nja, är tveksam till kvaliteten på vad man får i sådana där erbjudanden. Nu har jag aldrig hört talas om just det här tidigare men har genom åren fått en del reklam hemskickad för liknande upplägg. Sen är jag tveksam till en målgrupp som är 7-12 år. Det är ju ljusårs skillnad på vad en 7-åring läser jämfört med vad en 12-åring läser. Bättre att köpa böcker barnen vill ha, när de vill ha dem är väl min spontana åsikt 🙂

  2. Håller med tantaugusta om att åldersspannet verkar lite underligt. Samtidigt kom jag att tänka på Polluxklubben som har (hade?) liknande koncept. Den gillade jag som barn, men den var väldigt nishad till just hästintresserade tjejer i samma åldrar som Twinsy. Nä, det kanske är bäst att låna/köpa böcker som barnen vill ha istället, samt pysselgrejer vid sidan av.

Comments are closed.