Temaläsning – juli – sammanfattning

Upptäckte att detta inlägg hade hamnat i utkast istället för att publiceras, så sent omsider publicerar jag det väl nu istället då 🙂

Juli månads tema i min utmaning Temaläsning 2017 var Jorden runt på en månad Jag fokuserade denna månad på att läsa böcker från andra delar av världen än Sverige/Norden/Europa, som utspelar sig i andra delar av världen eller som är skrivna/illustrerade av författare/illustratörer från andra delar av världen än de som man/jag vanligtvis läser böcker ifrån. Det blev uteslutande barnböcker dock, främst bilderböcker, vilket känns lite tråkigt, men min tid medgav tyvärr inte så mycket annat denna månad.

Jag har i alla fall läst barnböcker från bland annat Sydkorea, Ghana, Ungern, Ryssland, Mexico, Spanien, Libanon, Sri Lanka och USA denna månad och det känns roligt att jag och barnen har fått ta del av så många olika kulturer, nya författare och illustratörer och massor av spännande berättelser.

Jag har läst dessa böcker denna månad:

Andra inlägg på temat:

Sofies bokblogg har läst: