Temasöndag: Roald Dahl

gplusEn av mina favoritförfattare när jag var liten var Roald Dahl. Nu har min äldsta dotter upptäckt hans härliga barnböcker och det är jättekul att få dela läsupplevelsen med henne.

Den 13 september 1916 föddes Roald Dahl och varje år firas Roald Dahl-dagen samma datum. I år är det dessutom 100 år sedan Roald Dahl föddes! Det firas runt om i världen på olika sätt. Här i Sverige firar bland annat förlaget Rabén & Sjögren med att återutge 9 av hans mest populära böcker. Dessutom har boken SVJ (Stora Vänliga Jätten) filmatiserats av Steven Spielberg med premiär i juli.

Själv är jag lite sent ute med hundraårsfirandet eftersom vi redan är i mitten/slutet av november, men bättre sent än aldrig heter det väl? Därför ägnar jag denna söndag åt Roald Dahls författarskap och jag kommer både att skriva lite om vem han var och om hans mest kända böcker.