Tematrio – Karin, Anna, Elisabeth

tematrio

Veckans fråga i Lyrans tematrio är egocentrisk skriver hon. Hon har nämligen haft namnsdag och ska dessutom ha namnsdag snart igen. Eftersom hon heter Karin, Anna och Elisabeth så handlar veckans tema följaktligen också om dessa namn. Grattis Lyran på dina namnsdagar!

Berätta om tre böcker/texter vars huvudpersoner eller författare heter Anna, Karin eller Elisabeth!

Jag fokuserar på huvudpersoner denna vecka:

  1. Karin Adler vid Göteborgspolisen som är huvudperson i Ann Rosmans historiska deckare (Fyrmästarens dotter, Själakistan, Porto Francos väktare, Mercurium).
  2. Anna heter huvudpersonen i Magnus Utviks bok, Anna, min älskade. Jag har inte läst den, men har hört mycket om den och med denna beskrivning är boken självklar på min (tyvärr alltför långa) att läsa-lista:

    I Midsommarkransen sitter Marcus och Anna i sin lägenhet med persiennerna neddragna. De har just fått veta att Anna har cancer. Livmoderhalscancer. En cancerform där dödligheten är en på tre. Kommer Anna att dö, tjugonio år gammal?

  3. Eftersom min mamma heter Lisbeth så väljer jag detta namn istället för Elisabeth. Här vill jag lyfta fram Lisbet Salander som är hacker och utredare, och även en av huvudpersonerna i den så kända och Populära Millenniumserien av Stieg Larsson.

3 thoughts on “Tematrio – Karin, Anna, Elisabeth

  1. Jag hoppas att Ann Rosman snart är redo att ge ut en ny bok, för jag ska snart läsa den senaste i serien 🙂

  2. Intressant trio! Ann Rosman har jag läst ett par böcker av och Lisbet Salander är en favoritkaraktär. Utviks bok låter som en stark historia.

    Förresten vilken trevlig ny look på bloggen! 🙂

  3. Lisbet är en av mina favoritkaraktärer 🙂 Jag är mer tveksam till Karin, och tror egentligen att böckerna hade varit bättre utan henne, som renodlade historiska romaner.

Comments are closed.