Tematrio: Stockholm

tematrioVeckans tema i Lyrans tematrio är Stockholm. Berätta om tre romaner som utspelar sig i vår huvudstad.

1. Jag har redan sett att flera andra har svarat Stad-serien av Per Anders Fogelström, men jag kan inte låta bli att skriva den jag med. Jag fick upp ögonen för böckerna i serien när jag läste litteraturvetenskap och efter det har jag plöjt igenom hela serien. Den är jättebra och miljöskildringarna av dåtidens Stockholm är suveräna.

2. Vinterviken av Mats Wahl var tidigare en av de bästa ungdomsböcker jag läst. Numera finns det så många andra bra ungdomsböcker också, så den är på en delad plats. Men hur som helst så är det en riktigt bra bok och inte minst tack vare miljöskildringarna och klasskildringarna.

3. Millenium-serien av Stieg Larsson måste jag också nämna. Riktigt bra kriminalromaner som utspelar sig i Stockholm. Dessutom är serien högaktuell nu eftersom den fjärde och avslutande boken i serien snart utkommer, dock inte skriven av Stieg Larsson (som är avliden) utan av David Lagercrantz. Det ska bli spännande att läsa den.

5 thoughts on “Tematrio: Stockholm

  1. Är det samma Vinterviken som blev ungdomsfilm med (tror jag) David Tainton?

    Det där med att kalla det ”den fjärde millennieserieboken” tycker jag är bluff och oärligt – fan fiction är vad det är! David Lagerkrantz får gärna fortsätta skriva egna varianter av fortsättningen, han är en bra författare, det är hur man säljer in den här boken som jag ogillar. Det handlar ju bara om pengar till Larssons copyrightarvtagare…

  2. Ja just det ja! Millennieserien utspelar sig ju i vart fall till stor del i Stockholm. Tänkte inte på det…

  3. Har inte läst någon av dessa, men Fogelströms serie borde man förstås ta tag i någon gång. 🙂

  4. Millenium-serien ja, den utspelar sig ju verkligen i Stockholm 🙂

    För övrigt håller jag med Sanna här ovanför 😉

Comments are closed.