The return of Hjärtans Fröjd

29666861_o_1I förrgår jobbade min sambo sent och jag tänkte passa på att läsa lite när jag lagt dottern. Valet föll på The return of Hjärtans Fröjd, en bok jag varit nyfiken på ett tag, eftersom jag läste och tyckte om första boken, Hjärtans Fröjd. Båda böckerna är skrivna av Per Nilsson och utgivna av Rabén & Sjögren. Det är ungdomsböcker när det är som bäst, svek, kärlek, vänskap, känslor skildrade på ett sätt så träffande att det nästan gör ont av igenkänning. Trots att det för mig är snart tolv år sedan jag själv var 18… Jag tänkte bara läsa lite, lite…men fastnade och sträckläste hela boken. Det gick bara inte att sluta läsa. Det kändes som att jag hade läst sex timmar i sträck när jag var klar, ändå hade det bara gått två timmar, för boken är väldigt lättläst.

Den första boken, Hjärtans Fröjd, handlar om en pojke som blir kär i en flicka som han tittat efter i smyg på bussen en tid. De börjar träffas och snart är pojken djupt förälskad. Så förälskad att han inte märker att hon inte är lika intresserad. Dagen efter deras första natt tillsammans börjar sommarlovet och han åker iväg till USA. Han tänker ständigt på henne och lever bara för det ögonblick när de ska återses. Men när han kommer blir ingenting som han har föreställt sig…

Bok nummer två i den fristående serien, The return of  Hjärtans Fröjd, börjar ett år efter pojkens hemkomst. När han kom hem från USA bodde en annan kille hos henne, hos Ann-Katrin – Hjärtans Fröjd – hans första stora kärlek. Han trodde aldrig att han skulle kunna prata med henne mer. Men så träffas de igen på bussen och han tänker att de kanske ändå kunde vara vänner …

Otroligt läsvärda böcker, båda två, för vuxna såväl som för ungdomar!