Top Ten Tuesday

toptentuesday2

Veckans ämne i Top Ten Tuesday är Top Ten Books I’d Love To See As Movies/Tv Shows.

1. Häromdagen läste jag ut ungdomsboken Du föll och jag för dig av Lina Stoltz. En väldigt bra bok som borde kunna bli en riktigt bra ungdomsfilm.

2. Ensamfjäril av Gabriella Ullberg-Westin, som är en deckare som utspelar sig i Hudiksvall – mina hemtrakter! Det vore kul att få se de välbekanta vyerna på film.

3. Ann Rosmans deckare om Karin Adler. Dels för de spännande intrigernas skull och dels för miljöskildringarna.

4. Baristas av Denise Rudberg. En ungdomstriologi som jag gärna hade sett som en tv-serie i mååånga avsnitt.

5. Marian Keyes chicklitböcker. Nu vet jag inte om några av hennes böcker redan finns som film, men jag tror att de skulle bli populära med tanke på genren. Perfekta feelgoodfilmer.

6. De ungdomsböcker som Christina Wahldén har skrivit om brännande ämnen som våldtäkt, mobbing, hedersrelaterat våld, näthat osv. Som film tror jag att böckerna skulle nå en ännu större publik, inte minst i skolorna, och det behövs för de är så oerhört viktiga.

7. Apropå ungdomsböcker så hade jag gärna sett Johanna Nilssons böcker bli film också. Hon är en av mina absoluta favoritförfattare, men frågan är om man verkligen kan fånga storheten i hennes böcker på film?

8. Ingen har väl missat att jag gillar svenska deckare? Jag hade gärna velat se böcker av bland annat Katarina Wennstam, Kristina Ohlson, Emma Vall, Håkan Östlundh och Carin Gerhardsen filmatiseras.

9. Kvinnan på tåget av Paula Hawkins har jag ännu inte läst, men det som jag har läst om boken gör att jag känner att det nog skulle bli en bra film.

10. Catharina Ingelman-Sundberg har skrivit flera historiska romaner. Jag har visserligen inte läst alla, men jag tror att de skulle passa bra som filmatiseringar.