Tre böcker om oändliga möjligheter

jobb_omslagFrån Vilda förlag kommer denna härliga triologi med böcker:

Vad vill du bli när du blir stor?  Kanske snickare som Mona, lokförare som Amanda, gymnast som Isak, barnmorska som Hampus eller brandman som Vilma.

Vad gillar du att göra? Kanske spela fotboll som Ameli, spela piano som Ragnar, dansa som Gunnar, rida som Adrianna och Gideon eller göra ingenting som Simon.

favoritsak_omslagVilken är din favoritsak? Vad tycker du om att leka med? Kanske riddarborgen som Denaida, cykeln som Fatima, prinskronan som Joakim, boxbollen som Lena, spisen som Boris eller har du många bästa saker som Lacki.

Det är genuspedagogen och författaren Pamela von Sabljar som har skapat dessa tre ”verktygsböcker” som är tänkta att inspirera barn att utgå från det de själva tycker om och vill göra. Böckerna ska visa barnen på alla möjligheter som finns, att ingenting faktiskt är helt omöjligt. I böckerna finns alla slags barn avbildade och det är inget konstigt med det. Man ska inte ha några begränsningar på grund av sitt kön, utseende, bakgrund, handikapp osv. Dessa böcker öppnar för viktiga och bra samtal mellan föräldrar och barn eller mellan förskollärare och barn. Inspirerande, nytänkande och viktiga böcker att köpa in både till hemmet och förskolorna. De har dessutom smidigt och praktiskt bläddervänligt format så att barnen kan titta själva i böckerna.

One thought on “Tre böcker om oändliga möjligheter

  1. Vad roligt! Vilda förlag är verkligen bra! Äntligen har det kommit lite barnbörcker som både är fyndiga och speglar verkligheten!

Comments are closed.