Trolltider

TrolltiderDet händer något konstigt med Ulrikas lördagsgodis. Det bara försvinner. Nästan med detsamma hon får det är det bara borta. Mamma förstår ingenting. Men Ulrika, hon vet vart det tar vägen. Och vätten, han vet också. Vätten vakar över alla småtroll och sagoväsen som bor i skogsgläntan utanför Ulrikas hus. Och både vätten och Ulrika vet att det är småtrollet Kleva som smugit in i huset och tagit med sig godispåsen.

Trolltider publicerades för första gången 1985 med titeln Godispåsen och byggde förstås på Maria och Camilla Gripes omåttligt populära julkalender Trolltider som visades första gången 1979. Nu har det kommit en nyutgåva av bilderboken Trolltider på Modernista förlag. Precis som i originalet är den illustrerad med Harald Gripes fantastiska och klassiska fyrfärgsteckningar, men inför denna nyutgåva är de digitalt restaurerade.

Trolltider är en magisk bilderbok fylld av häxor, vättar, feer och så förstås troll. Många ingredienser som barnen gillar alltså. Och så alla de vackra, roliga, härliga bilderna. Det är inte så konstigt att Trolltider är en av de mest älskade julkalendrar som sänts genom tiderna och att den till och med sändes en gång till 1985 eftersom man bara inte fick nog av att se den. Boken innehåller alla de karaktärer vi känner igen från adventskalendern. Dessutom är bilderboken så fin och påkostad. Det känns så kul att det nu finns möjlighet för en ny generation barn att få uppleva Trolltider och Maria Gripes författarskap.

Trolltider finns att köpa bland annat på Adlibris och på Bokus.