Två böcker om Pytte

Vilket gulligt föl, Pytte   En ny kompis, Pytte!

Pytte är en charmig liten häst som har nära till sina känslor. Det finns flera bilderböcker om honom, till exempel dessa: En ny kompis, Pytte och Vilket gulligt föl, Pytte.

I En ny kompis, Pytte kommer en hästtransport inkörandes på gården där hästarna bor. Men ingen ska iväg och tävla, vad ska hända nu? Luckan till transporten öppnas och ut trippar en liten liten häst. En shetlandsponny, precis som Pytte. Nu är Pytte inte minst längre, för han och den nya hästen, Jasmin, är lika stora. Men det är inte bara roligt att få en ny kompis. Pytte brukar vara barnens favorit vid ponnyridningen, men nu har barnen bara ögon för Jasmin, för hon kan dra vagn och det har de aldrig åkt förut. Men när det är dags för vinterfest på gården är det snöstorm och då kan bara Pytte och Jasmin rädda situationen tillsammans. En fin bilderbok om vänskap och samarbete.

I Vilket gulligt föl, Pytte händer det något fantastiskt i stallet – Jumper får ett föl. Lilla Jolly är förstås världens sötaste och alla vill gosa och leka med henne. Men det dröjer inte länge förrän Pytte upptäcker att föl kan vara ganska jobbiga också. De busar och förstör. Men när Jolly hamnar i fara är det Pytte som räddar henne, för han vill inte att hon ska göra sig illa, fast hon är ett sånt jobbigt litet föl. Även detta är en väldigt fin bilderbok där man lätt kan dra paralleller till hur det kan vara att ha ett litet syskon.

Har ni hästintresserade barn kommer böckerna om Pytte garanterat att bli en succé, men även om era barn inte är superintresserade av hästar kommer de säkert att uppskatta böckerna, för de är väldigt charmiga, uttrycksfulla och fyllda av möjligheter till igenkänning.

Böckerna är skrivna och illustrerade av Ingrid Flygare och utgivna av Rabén & Sjögren. En ny kompis, Pytte finns att köpa på Adlibris och Bokus (här och här) och Vilket gulligt föl, Pytte kan köpas på samma ställen (här och här).