Underbyxor-serien

Aliens älskar underbyxor  Dinosaurier älskar underbyxor

Jag har fått hem två av böckerna i ”Underbyxor-serien” där den första boken heter Aliens älskar underbyxor och del två heter Dinosaurer älskar underbyxor. I höst kommer två ytterligare delar: Aliens älskar underbyxklappar och Aliens i underbyxor räddar världen. Underbyxor-serien finns även som animerad tv-serie på Sky Kids, men dessa har jag inte sett.

Detta är bilderböcker som vänder sig till de äldre förskolebarnen cirka 3-6 år. Den som trodde att aliens är på väg till jorden för att erövra vår planet får tänka om – i själva verket har de kommit för att stjäla våra underbyxor. Aliens älskar nämligen underbyxor av alla slag. Det finns bara ett problem – det finns inga underbyxor i rymden… I bok nummer två i serien får vi svar på varför dinosaurerna dog ut: de försvann under ett krig om underbyxor!

Som ni förstår är detta bilderböcker med mycket humor. Texten är på rimmad vers, det förekommer en hel del nödrim, men rytmen finns och det räcker gott. Böckerna är rikligt illustrerade med bilder i fyrfärg och bilderna är en stor del av berättelsen.

Böckerna i Underbyxor-serien är skrivna av Claire Freedman, illustrerade av Ben Cort och utgivna av Modernista. De finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris (här och här) eller på Bokus (här och här).