Uppdrag: Träsktrollen

uppdrag-trasktrollenUppdrag: Vattenhäxan har jag recenserat tidigare. Det var den första boken i serien Hemliga boken för äventyrare. Nu är den andra boken i serien här och den heter Uppdrag: Träsktrollen.

Även i denna bok möter vi Lina och hennes vän älvan Peppar som ska hjälpa Linas farmor Hilda att sammanställa en bok för äventyrare. Lina och Peppar prövar äventyren innan boken går i tryck. Därmed får Lina också utmana sina rädslor och vara med om riktigt spännande och stundtals läskiga äventyr.

Boken är fartfylld och spännande. Den vänder sig både till killar och till tjejer. Åldersmässigt vänder den sig till nybörjarläsarna, cirka 6-9 år. Det är ett stort plus att boken har en tjej i huvudrollen. Det har också visat sig att den tidigare boken blivit populär inte bara bland barnen, utan också bland föräldrarna och ute i skolorna. Det är positivt att boken speglar samtidens mångfald, visar en modig tjej som är både hjälte och äventyrare samt ger många möjligheter till identifikation. Boken innehåller också mycket fantasi och vi får träffa både okända och kända väsen i de äventyr som Lina och Peppar är ute på. Boken är också lättläst och innehåller många fina och detaljrika (dock svartvita) illustrationer. Uppdrag: Träsktrollen är skriven av Cecilia Rihs, illustrerad av Jenny Lindqvist och utges av Olika förlag. Boken finns bland annat att köpa på Adlibris och Bokus.

One thought on “Uppdrag: Träsktrollen

Comments are closed.