Var är Tippen?

    

Tippen är en härlig bilderboksfigur. Det är en charmig och busig hund som är en favorit bland många barn. Det finns flertalet böcker om Tippen och alla är lika uppskattade bland barnen. Böckerna om Tippen skrivs och illustreras av Erik Hill och utges av B Wahlströms. 

I Var är Tippen får vi hjälpa Tippens mamma att hitta den busiga lilla valpen. Precis när det är matdags har han nämligen sprungit och gömt sig! Genom att lyfta flikarna som finns på varje uppslag kan vi läsare hjälpa Tippens mamma i sitt letande. Hittar du Tippen? Böcker med flikar att lyfta på brukar vara spännande för de yngsta barnen och det ger en extra dimension till läsandet.

I Tippen säger godnatt är det snart läggdags för Tippen. Men innan han kryper ner i sängen har han många att säga godnatt till. Det finns många flikar att lyfta på även i denna bok och barnen man läser för får själva vara delaktiga i Tippens förberedelser inför sänggåendet. När alla flikar är lyfta och boken är slut är det dags för Tippen att sova.