Veckans bokbloggsfråga – Vecka 4 – Mina svar

Veckans bokbloggsfragaJag kommer att köra igång en kategori här på bloggen som heter Månadens förlag. Så denna vecka undrar jag om det finns något förlag som ditt hjärta klappar lite extra för? Finns det något förlag vars utgivning du följer lite extra noga? 

Jag väljer inte böcker utifrån vilket förlag som har gett ut dem. Men det finns faktiskt några förlag som jag tycker lite extra om.

Jag har fastnat lite för Vilja förlag. De ger ut lättlästa böcker, vilket inte direkt är något som jag brukar läsa i vanliga fall. Men jag gillar deras ambition och framåtanda. Dessutom gillar jag deras sortiment av lättlästa böcker väldigt mycket. Det behövs förlag som engagerar sig för lättlästa böcker. Jag gillar också att de har lyckats knyta till sig så många kända och väletablerade författare.

Jag har också fastnat för Hoi förlag. Jag har inte på långa vägar koll på hela deras utgivning, men jag har läst många böcker därifrån som jag gillat och jag tycker att de verkar ha en hög kvalitet på sina böcker.

Jag vill också nämna Olika förlag som ger ut böcker som speglar den mångfald som finns i samhället idag, som ser bortom stereotyper och istället är inkluderande och genusmedvetna. I de böcker som Olika förlag ger ut möter vi barn med olika hudfärger, flickor och pojkar som inte skildras på ett stereotypiskt sätt och familjer som ser olika ut. På så sätt kan alla barn få möjlighet att känna igen sig i böckerna, istället för bara en del av barnen.