Vi är vänner

En ny bilderbok av Eva Lindström är här.

– Jag är Haren, sa Haren.

– Jag är Kopparormen, sa Kopparormen.

– Jag är Lilly, sa jag.

Sen var vi vänner.

Så enkelt var det.

vi-ar-vannerVi är vänner är kort sagt en bilderbok om vänskap. Vännerna gör allt möjligt eller ingenting tillsammans. Ibland tycker de lika, ibland inte. Men det gör inget, de är vänner i alla fall.

Vi är vänner är en finstämd bilderbok som utspelar sig i en rofylld skog, målad i milda färger. Med denna bok nominerades Eva Lindström för tionde gången till Augustpriset. I och med det så är hon också den författare som har nominerats flest gånger till den utmärkelsen. Men tydligen finns det en uppdelning i vilka som gillar hennes böcker och inte. Jag har svårt för dem tyvärr. Jag kan se tjusningen i hennes bilderboksestetik, men de tilltalar ändå inte riktigt mig.