Kaffekanna åker bort

kaffekanna-aker-bortKaffekanna åker bort är den första boken i en ny serie för de minsta barnen. Serien ska ha samlingsnamnet Små resor och böckerna i serien ska ha korta, enkla historier berättade med humor och värme i de färgglada bilderna.

Först ut är alltså en bok med titeln Kaffekanna åker bort. Boken inleds med att Kaffekanna står och väntar på bussen. Tillsammans med några bestick, en gurka och några påsar bär det så av. De åker uppför backar, nerför backar, på slingrande vägar. Passagerarna stiger av, en efter en. Till slut är även Kaffekanna framme. Kaffekannan är bjude på tårtkalas i kaffekoppsbyn.

Boken är skriven och illustrerad av Anna Bengtsson och utgiven av Alfabeta bokförlag. Boken känns fantasifull och ovanlig. Det känns spännande, roligt och annorlunda att alla dessa saker och ting blir så levande och hamnar i ett helt annat sammanhang än vad vi är vana vid, och jag tror att detta berättargrepp även lockar barnen. Bilderna är enkla och färgglada med en kort enkel text på varje uppslag. En glad och humoristisk pek-bilderbok för de minsta barnen mellan 0-3 år.