Vilket djur liknar mig? Vilket djur ska jag bli?

    

På Alfabeta har det kommit ut två nya spännande faktabilderböcker av Nicola Davies och Marc Boutavant. Böckerna är färgglada, pedagogiska och roliga. Flikar är alltid omtyckta bland barn och jag tror att det här är böcker som de flesta barn kommer att gilla. Inte minst för att de är skriven av en riktig zoolog och det märks på kvaliteten också.

Vilket djur ska jag bli? Alla djur börjar livet som små ungar – men hur ser ungen ut när den blivit vuxen? Lyft på flikarna, så får du se. Man får alltså se en bild på ett djur, antingen som ett ägg eller som en liten unge och så får man gissa vad det ska bli för djur. Sedan är det bara att lyfta på fliken för att se om man hade rätt.

Vilket djur liknar mig? Alla djur är olika – men de har också en del gemensamt. Lyft på flikarna och ta reda på vem som liknar vem. I den här boken får barnen öva på att dela in djur i olika grupper, kräldjur och däggdjur till exempel, och barnen får också öva på att känna igen mönster på djuren och därigenom dra slutsatser kring vad det kan vara för djur.