Interaktiva pekböcker

De yngsta läsarna brukar uppskatta interaktiva pekböcker, alltså sådana där man kan känna på saker, öppna luckor eller liknande. Det kommer allt fler sådana böcker på marknaden. Här är tre bra exempel från Rabén & Sjögren.

Oj vad stökigt – Checa Diaz29669947_o_1

I den här boken får vi se Kanins rum. Det är verkligen stökigt! Han behöver hjälp att städa. Barnen får öppna byrålådan och se hur stökigt det är i den, titta i leksakslådan och garderoben och se hur stökigt det är där. I slutet av boken är hela rummet städat och på sista sidan får Kanin ett pris för att han varit så duktig att städa. En härligt färgglad och spännande bok som tilltalar barnen.

Får jag också – Checa Diaz

Kanin är tillbaka även i denna bok. Han har massor av leksaker och vänner som vill vara med och leka. Kanin sparkar bollen och då får läsarna hjälpa Ekorre att sparka genom att dra i en flik. Kanin åker på sin trehjuling, då får barnen hjälpa Ekorre så han också får åka med genom att sätta fast Ekorre med hjälp av kardborreband.

Klappa djuren – Xavier Deneux29670349_o_1

I Klappa djuren får läsarna följa med till bondgården och träffa alla djuren. Man får läsa om dem, hur de lever och hur de ska skötas. Men barnen får också känna på dem, känna kaninens mjuka päls, getens kittliga skägg och fårets krulliga ull. Det finns också luckor och flikar att titta in bakom. Mycket färg, intressant fakta om djuren och extra spänning att få känna på dem.