Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

mars 2020
M T O T F L S
« feb    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Pelle Svanslös

Pelle Svanslös och hans vänner fyllde 75 år förra året och då kom flera nya böcker om kattgänget. En av dem har jag skrivit om tidigare, Berättelser om Pelle Svanslös. Nu ska jag tipsa om tre andra böcker om Pelle och de andra katterna.

pelle-svanslos---vaga-vara-snallPelle Svanslös – Våga vara snäll är en bilderbok. Den handlar om när Maja fyller år och bjuder på kalas. Pelle kommer på den perfekta presenten, nämligen en tårta fylld med strömmingar och gräddmöss. Men typiskt nog lyckas Måns, Bill och Bull lägga vantarna på tårtan. Frågan är nu om Pelle ska vara dum tillbaka, eller om han ska våga vara snäll. Boken vänder sig till barn mellan 3-6 år. Boken är skriven av Åsa och Michael Rönn efter Gösta Knutssons berättelser om Pelle Svanslös. Det är alltså en helt nyskriven bok, men i Gösta Knutssons anda. Illustrationerna av Ingrid Flygare bygger också på Jan Gissbergs klassiska Pellebilder.

pelle-svanslos-fyller-ar     pelle-svanslos-leker-kurragomma

Pelle Svanslös leker kurragömma och Pelle Svanslös fyller år är pekböcker med flikar som vänder sig till de yngsta barnen, 0-3 år. Dessa böcker är det Jens Peter de Pedro som skrivit efter Gösta Knutssons berättelser och även här är det Ingrid Flygare som har illustrerat. Böcker med flikar är alltid populära hos de minsta barnen och här kan barnen på ett roligt och mysigt sätt lära känna de klassiska karaktärerna i Gösta Knutssons kattgäng. Alla tre böcker om Pelle Svanslös är utgivna av Bonnier Carlsen.