Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Det var en gång en räv

det-var-en-gang-en-rav-som-sprang-i-morkretDet var en gång en räv som sprang i mörkret är ett underbart samarbete mellan Anna-Clara och Thomas Tidholm. Författarparet är ett par av våra absolut främsta barnboksmakare och även denna bok är en succé, inte minst för att text och bild samspelar på ett så självklart sätt.

Det var en gång en räv som sprang i mörkret är en rytmisk saga, där bilderna skapar ett spår för läsaren att följa samtidigt som man upptäcker den stora världen och vad som finns där. Det här är en bilderbok för barn mellan 3-6 år, men jag tycker att den även funkar för lite yngre barn. Den poetiska texten, den lugna sagokänslan, den gåtfulla stämningen och bilderna med sina milda färger lockar även de yngsta. Upprepningseffekten och rytmiken lockar också barnen, liksom möjligheten för läsaren att vara interaktiv medan man läser. Trots relativt enkla bilder finns mycket att upptäcka. Det här är en bok man inte tröttnar på i första taget, varken som läsare eller lyssnare.

En kommentar till Det var en gång en räv

  • Mia skriver:

    Skulle gärna vilja arbeta i en barngrupp med denna och höra barnens fortsättning på börjorna. Boken är så så så inspirerande!