Det var en gång en räv

det-var-en-gang-en-rav-som-sprang-i-morkretDet var en gång en räv som sprang i mörkret är ett underbart samarbete mellan Anna-Clara och Thomas Tidholm. Författarparet är ett par av våra absolut främsta barnboksmakare och även denna bok är en succé, inte minst för att text och bild samspelar på ett så självklart sätt.

Det var en gång en räv som sprang i mörkret är en rytmisk saga, där bilderna skapar ett spår för läsaren att följa samtidigt som man upptäcker den stora världen och vad som finns där. Det här är en bilderbok för barn mellan 3-6 år, men jag tycker att den även funkar för lite yngre barn. Den poetiska texten, den lugna sagokänslan, den gåtfulla stämningen och bilderna med sina milda färger lockar även de yngsta. Upprepningseffekten och rytmiken lockar också barnen, liksom möjligheten för läsaren att vara interaktiv medan man läser. Trots relativt enkla bilder finns mycket att upptäcka. Det här är en bok man inte tröttnar på i första taget, varken som läsare eller lyssnare.

One thought on “Det var en gång en räv

  1. Skulle gärna vilja arbeta i en barngrupp med denna och höra barnens fortsättning på börjorna. Boken är så så så inspirerande!

Comments are closed.