Är det du, mämmä?

ar-det-du-mammaDen sista natten i stallet hade Lilla lammet svårt att sova. De gamla fåren pratade om hur skönt det skulle bli att komma ut i hagen och äta gräs igen. Lilla lammet undrade vad som skulle hända. Stallet var hennes hem. Här inne kände hon igen allting och här ville hon stanna. Hon visste inte ens vad en hage var.

Berättelsen om det lilla lammet som skulle bli utsläppt på grönbete för första gången är rörande. När lammet kom ut blev hon först lite rädd, det var ju så mycket hon aldrig hade sett. Sedan tappar hon bort sin mamma och då blir det läskigt. Men medan hon letar sin mamma så träffar hon en ko, en gris, en katt och så lilla pojken Tage som släpper in henne till mamman i fårhagen igen.

Stefan Casta har skrivit en lagom spännande och väldigt rolig berättelse om det lilla lammet som ska släppas ut på sommarbete. Språkligt är texten helt underbar. De charmiga bilderna av Mia Maria Güettler samspelar bra med texten. Är det du, mämmä, är en bok som rekommenderas varmt för barn mellan 0-3 år. Men boken funkar även för barn i bilderboksåldern. Boken utges av bokförlaget Opal.