Aysa och lillebror simmar

Aysa från bilderboken Aysa i simhallen är tillbaka i nya boken Aysa och lillebror simmar. Aysa har väntat och väntat och äntligen får hon visa badhuset för lillebror. Lillebror är förvisso en bebis som inte kan så mycket, men fyraåriga Aysa kan istället massor. Till exempel kan hon hålla andan under vattnet i hela sju sekunder, för det har hon och pappa tränat på i badkaret.

Photo by Barnboksbloggen on July 21, 2020. Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

I boken får vi följa med Aysa på ett riktigt rymdäventyr under vattnet. Det är något som mamma kommer på, genom ett anrop från rymden skickar hon ut Aysa för att leta efter en stjärna som hamnat ur position. Kanske blev det fel stjärna som Aysa hittade, men det spelar ingen roll.

Photo by Barnboksbloggen on July 21, 2020. Ingen fotobeskrivning tillgänglig.Simmaren Therese Alshammar och illustratören Jonas Burman blandar äventyr och saga, och kryddar dessutom med inspirerande tips och övningar för den som vill få mer vattenvana. I slutet av boken finns Aysas simskola där läsaren bland annat får lära sig ryggsim, sjöstjärna, andas på mage och raketglid.

Photo by Barnboksbloggen on July 21, 2020. Ingen fotobeskrivning tillgänglig.
En underhållande bilderbok för förskolebarn som förmedlar glädjen med badhuset och simning. Aysa och lillebror simmar är utgiven av Bonnier Carlsen och den finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris eller på Bokus.