Två nya böcker i populär småbarnsbokserie!

9789163856433.jpgStina Wirsén har skrivit och illustrerat en populär bokserie för de minsta små. Med titlar som Vem är ensam, Vem bestämmer och Vem blöder fångar hon stora känslor och sätter ord på dem så att de minsta barnen känner igen sig. Böckerna har samma huvudpersoner, ett litet gäng med djur. Illustrationerna till böckerna görs också av Stina Wirsén. De är enkla, men fantasifulla och färgglada. Nyligen släpptes två nya böcker i serien, Vem är söt och Vem är borta.

 I Vem är söt så diskuterar djuren om vem som egentligen är söt. Vem är sötast och vad gör att just den är söt. Djuren sårar varandra genom att säga till varandra att de är fula. Som tur är så kommer Kanin och räddar situationen.

I Vem är borta så är stora nallen och lilla nallen ute och storhandlar. Plötsligt kommer de ifrån varandra. Stor dramatik! Hur många barn har inte kommit ifrån sina föräldrar på affären, även om det bara varit för några sekunder. En riktig nagelbitare och igenkänningsbok för de minsta. Men på slutet hittar de åt varandra igen: ”Såja. Nu är det bra. Nu är ingen borta. Så säger stora.”

Bokinformation:
Titel: Vem är borta? samt Vem är söt?
Författare och illustratör: Stina Wirsén
Förlag: Bonnier Carlsen
Övrig info: Pekbok/bilderbok. Passar för barn från 0 till 6 år. De minsta förstår kanske inte texten ännu, men uppskattar ändå bilderna mycket. På så sätt växer böckerna med barnet. Ingår i serien ”En bok för de minsta små” där det hittills har kommit ut 8 böcker.