God natt, min lilla kanin

god-natt-min-lilla-kaninGod natt, min lilla kanin handlar om när Lilla kanin ska gå och lägga sig. Han behöver lite hjälp att göra sig i ordning och därför ber han läsaren om hjälp. Om man klappar i händerna så byter han om och om man säger simsalabim så hoppar han ner i sängen. Men han måste också ha hjälp med att puffa upp kudden och släcka lampan.

Ni som följt min blogg länge vet kanske att jag är ett stort fan av interaktiva böcker för de minsta barnen och det här är i allra högsta grad en sådan bok, så det kanske inte alls är särskilt förvånande att jag gillar den. Lilla kanin är charmigt illustrerad och bilderna är väldigt tydliga, vilket är bra för de yngsta barnen. Texten är enkel och jag gillar att den uppmanar läsaren att vara delaktig i berättelsen. Jag kan tänka mig att den här boken blir en storfavorit för de minsta och boken håller också att läsa om och om igen. Boken är i klassiskt pekboksformat (tjocka kartongsidor och rundade hörn), så den fungerar också bra för de minsta barnen att bläddra i själva.

God natt, min Lilla kanin är skriven och illustrerad av Jörg Mühle, utgiven av Alfabeta och den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus. Den kom ut i Tyskland i mars och har redan sålt i 14 000 exemplar och blivit en favorit hos såväl bokhandlare som läsare. Jag förstår varför, den är redan en favorit hos mig med.