I ett hus vid skogens slut…

29669718_o_1Ellen och Olle sjunger är en serie pekböcker från Rabén & Sjögren där de mest kända barnvisorna visas i text och bild. Man kan läsa boken som en vanlig pekbok eller sjunga visan medan barnet följer med i bilderna. Illustratör är Catarina Kruusval och hennes härliga bilder gör verkligen hela pekboken. Tidigare titlar har varit Björnen sover, Bä bä vita lamm, Ekorr´n satt i granen och En elefant balanserade. De senaste titlarna är Var bor du lilla råtta och I ett hus vid skogens slut.  Första visböckerna för de minsta och lika uppskattade av både barn och vuxna.

2 thoughts on “I ett hus vid skogens slut…

 1. Hej!

  Jag har laeste mycket i din blogg. Jag bor i Atlanta, USA, med tvaa barn. Fem och tre aar gamla. Baada pojkarna pratar fel fri svenska, jag pratar enbart svenska med dem. Den aeldre pojken har just boerjat Kindergarten, och laeser ganska bra sjaelv baade paa svenska och engelska. Jag undrar om du kan ge naagra bra tips paa boecker som han kan laesa sjaelv och som handlar om Sverige, svenska traditioner och svensk historia, kanske naagot om Asa gudarna.

  Tack paa ferhand,
  Sofie

 2. Hej!!

  Ett par tips till Sofie kan ju vara bland annat Astrid Lindgrens böcker om till exempel Bullerbyn och Saltkråkan. Böckerna om Alfons Åberg är ju också bra barnböcker. När det gäller asatro så blir det nog lite svårare kanske att hitta bra titlar. Utan att ha läst dem själv så kan jag föreslå boken: ”Om Tors hammare och andra nordiska gudasagor” av Lena Stiessel. Sonja Hulth har skrivit en serie böcker som heter ”Barnens svenska historia” som kan ge lite vägledning för Dina söner, Sofie!

  Bra blogg, frk Bloggchef!! 🙂

Comments are closed.