Maja och döden

maja-dodenJag hade läst om Maja och döden på flera bokbloggar. Att den ska vara så stark, gripande, känslosam och tänkvärd. Så jag hade höga förväntningar när jag började läsa. Men tyvärr så lyckades boken inte fånga mig. Självklart är ämnet i sig gripande. Boken handlar om Maja som är 13 år och som har cancer och ligger på sjukhus. Hon börjar skriva dagbok. Om cancern, om livet, om kompisar, om kärlek, om döden. Men jag lyckas inte läsa ut boken trots att jag har gjort flera försök. Jag kommer inte riktigt in i den. Att ligga på sjukhus är långtråkigt och händelselöst. Så jag förstår såklart att det inte ska vara någon action i boken, utan att det är på insidan som saker och ting händer. Men trots det viktiga och gripande ämnet så lyckas boken alltså inte fånga mig. Jag kan inte sätta fingret på vad det är som jag har svårt för. Men ni får gärna ge boken ett försök ändå, för som sagt så är det många bokbloggare och recensenter som faktiskt har gillat den väldigt mycket.

Maja och döden är skriven av Ann-Marie Ljungberg och utgiven av Kabusa Böcker. Den finns att köpa bland annat på Adlibris och Bokus.