Den blå barnkammarboken

I år fyller Den blå barnkammarboken hela 25 år! Den blå barnkammarboken är också den första delen som kom i serien. Numera omfattar serien tio stora böcker och sex små böcker. Det finns en barnkammarbok för varje ålder, för varje smak och för varje tillfälle.

9789163882180_200_den-bla-barnkammarbokenNu är Den blå barnkammarboken utgiven på nytt och då passade också Bonnier Carlsen på att fylla den med helt nytt innehåll. Det är endast titel och tema som kvarstår sedan förr. Boken vänder sig till barn mellan 2 och 4 år och det finns både ramsor, sagor och sånger i boken. Dessutom följer det med en cd-skiva där svenska musiker och skådespelare framför sånger och sagor ur boken.

I Den blå barnkammarboken kan vi bland annat hitta Vipp-på-rumpan-affärn, Här kommer Pippi Långstrump, Den vilda bebiresan, SjörövarFabbe, Bo går till förskolan, Törnrosa, Titta och peka: semester, Klä-på-ramsa, Det finns inga spöken och Hajarna. Det finns bidrag från bland annat Lennart Hellsing, Astrid Lindgren, Stina och Carin Wirsén, Ulf Nilsson, Katerina Janouch, Alice Tegnér, Pernilla Stalfeldt, Jujja och Tomas Wieslander och Mati Lepp.

Boken finns bland annat att köpa hos Adlibris och Bokus.