Träna hemma

Träna hemma : Enkla, roliga och effektiva övningarTräna hemma – enkla, roliga och effektiva övningar är en bok av Mia Rodhborn som kom under pandemin. Den innehåller 25 program för hemmaträning antingen inomhus eller utomhus och som passar de flesta utifrån sina egna förutsättningar. Som föräldraledig eller småbarnsförälder kan det ju vara svårt att ta sig iväg på gym eller liknande och därför kan hemmaträning vara ett bra alternativ.

Boken inleds med ett uppvärmningsprogram som med fördel kan köras innan något av de andra programmen. Därefter följer program som rumpdödaren, köksstolen, plättlätt, pure fun, klättra på väggen, gummibandsverkstan, stenpasset och man tar vad man haver. I slutet finns ett stretchprogram samt ett pass återhämtande yoga. Alla träningsprogram presenteras pedagogiskt i såväl text som foton och det är lätt att följa hur man ska göra. Boken innehåller också fakta, information och inspiration kring exempelvis skogsbad, rehab, motivation och självmedkänsla.

För vissa av programmen behövs gummiband, annars behövs ingen speciell utrustning. För den som inte tränat så mycket eller som vill ha lite ny inspiration till hemmaträning passar denna bok bra. Den sticker kanske inte ut nämnvärt i djungeln av träningsböcker men den är enkel, lättanvänd och trevlig. Och den har som sagt ett fokus på hemmaträning vilket ligger rätt i tiden såväl för den som jobbar hemifrån som för den som vill kunna köra ett snabbt pass på kvällen när barnen somnat.