Träna tillsammans med Tia

Träna tillsammans med Tia (inbunden)Träna tillsammans med Tia är en bok som är tänkt att sprida rörelseglädje till barn mellan 3-6 år. Den vänder sig både till de barn som älskar och sporta och de som behöver lite mer motivation till att röra på sig för att må bra. I boken presenteras flickan Tia och hennes djurvänner. Tillsammans med Tia får läsaren också röra på sig tillsammans med djurkompisarna. Med apan får man leka härmapa, med grodan får man hoppa och med björnen får man gå på alla fyra. I kombination med detta får man också lära sig lite mer om träning och varför det är så bra att röra på sig. Allt förmedlas med pepp och glädje, utan krav och pekpinnar.

Jag tycker att det är en kul grej att kombinera läsning med rörelse och det var ett kul grepp att göra det genom att barnen får härma olika djur tillsammans med den vuxne. Jag hade nog dock tyckt att det hade varit ännu roligare om man hade fått göra det genom en berättelse där djuren presenteras under ett mer naturligt sätt, och att barnen utförde rörelserna under läsningen. Men detta är trots allt en av få träningsböcker som vänder sig till barn och där barn och vuxna tillsammans inspireras att utföra olika rörelser. Boken kan dessutom vara en bra introduktion till träning och rörelse för många barn.

Författaren Terese Alvén har över 15 år i tränings-branschen, är utbildad personlig tränare och skriver populära bloggen Spark i baken. Terese är författare till vuxenböckerna Viktig – från matmissbrukare till träningsförebild och Träna tillsammans med familjen. Dessutom är hon mamma till Charles och Tilde som syns på bilderna i boken.

Träna tillsammans med Tia är utgiven av Idus förlag. Den är slutsåld hos nätbokhandlarna, men finns att låna på biblioteket.