Vem låter? Vem bor?

    

Vem bor…? och Vem låter…? är de senaste pekböckerna av Fia Eliasson, som tidigare skapat de fina pekböckerna Min första bok om tama djur och Min första bok om vilda djur.

Vem bor och Vem låter har ett spännande upplägg. Barnen som läser boken får först en ledtråd på ena sidan, exempelvis Vem bor i ett nät? Vem ryter raaaoow? När man sedan vänder sida får man svaret på frågan. En spindel! Ett lejon! På så sätt blir läsandet av boken en rolig gissningslek. Dessutom är det lärorikt att inte bara få lära sig djurens namn utan också hur de bor och hur de låter.

Illustrationerna är retroinspirerande, något som tilltalar mig mycket. Böckerna är i hård kartong med rundade hörn och i ett litet klassiskt pekboksformat så att de ska passa perfekt till de allra yngsta barnen. Vem bor…? och Vem låter…? är två härliga pekböcker som jag rekommenderar varmt. Jag ser fram emot att själv få läsa dem till min yngsta dotter.