Skymningsflickan

SkymningsflickanSkymningsflickan är fjärde delen i deckarserien om kriminalkommissarie Charlotta Lugn och advokat Shirin Sundin som är skriven av Katarina Wennstam. Tidigare delar har varit SkuggornaSvikaren och Stenhjärtat.

Vad har hänt med flickan som kommissarie Charlotta Lugn träffar på i skymningen? Hon som skriker nätterna igenom, hon som skär sig och inte verkar vilja leva. Vem tror på den som ljuger ibland? Vem tror på Molly? Charlotta Lugn, som går hemma sjukskriven, och advokat Shirin Sundin gör det. De bestämmer sig för att ta reda på vad som har hänt Molly. Det är dags för flickan att få upprättelse.Samtidigt är det någon som riktar hot mot en gymnasieskola. Allvarliga, dödliga hot. Mardrömmen om en massaker i en svensk skola skulle kunna bli verklighet. Kort därefter hittas en elev mördad på skolans toalett. Jakten på gärningsmannen leder polisen åt flera håll och ett av spåren tycks peka tillbaka på Molly, och hennes döda väninna Miranda.

Jag tyckte att den här boken var ganska seg, jag lyckades inte blir riktigt fängslad av den trots att den handlar om utsatta flickor/kvinnor som är en av mina hjärtefrågor. Men det är ett viktigt ämne och Katarina Wennstam skriver alltid välskrivna, välformulerade böcker som man lär sig en del av och som belyser viktiga ämnen. Bokens stora behållning var att få följa Charlottas och Shirins privatliv vid sidan om det fall de jobbar med. Den handlar också mycket om upprättelse och styrka, framförallt kvinnlig styrka och dessa delar gillar jag. Självklart kommer jag fortsätta läsa den här serien och nu ska jag reservera nästa bok, Gänget, på bibblan.